Erayozby » 01 Şubat 2017 20:51
Herkese hayırlı akşamlar aranıza yeni katıldım. Tüm clio 3 sahiplerine kazasız belasız arızasız günler diliyorum. Forumdaki bilgili abilerimizin kardeşleerimizin bilglerine güverekten bi konuda bilgi danışmak istiyorum. 1.5 85bg dizel clio3'üm aldığım ilk zamanlarda gayet tasarrufluydu. Anlık tüketimi devamlı takip ediyordum 4lt/100 km yi çok nadir geçiyordu şehir içi kullanımda. Şuan kullanım tarzım aynı triger yeni baskı balata yeni periyodik bakım yeni turboyu test ettirdim çok iyi enjektörleri test ettirdim çok iyi ama anlık yakıt tüketimim 10 litrelerde 15 litrelerde falan geziyor haliyle ortalama tüketimde 6,5 lara falan geldi. İşin enteresan tarafı önceden devir 2000 de çok düşüktü şimdi 2000 lerde aşırı fazla 2500-3000 arası çok az yakıyor gösteriyor. Yani yüksek devirde Daha az yaktığını gösteriyor. Gösterge bozuk olabilir diye manuel test ettim yani gidilen mesafe ve alınan yakıt hesabı. Yaklaşık iki katı kadar fazla çıkıyor. Servis herşey normal diyor ama normal olmadığı ortada. Acaba forumumuzda benzer bi durumla karşılaşıpta sorunu çözebilen varmı hiç ?