karabudun demiş ki:Tam dolu bir depoyla sadece şehiriçi olmak üzere 600 km' yi deviriyorum. Aracım 1.2 benzinli ve 10.000 km olmadı(motor açılmamış olabilir mi?), Sinop' un her tarafı yokuş ve düzlük neredeyse hiç yok. Depoyu 240TL civarında dolduruyorum ve sırf şehiriçi olmak üzere 600-650 km yol yapıyorum. Hesabıma göre km' de 40 krş. Ne diyorsunuz makul mu bizim yakıt gideri? Hesabımda hata yoksa şayet.

drguvan demiş ki:Bu hesabı evde yaptım, çarşıya uymayabilir :) önceki araçlarımda böyleydi. Gaz depolarının küçük olması, lpg nin araçlarının ecu larına zarar verip arıza lambası yaktırması, bagaj kaybı, kapalı otopark engeli, burnuma ara ara gelen gaz kokusu, bitti mi bitmedi şüphesi, az da olsa prestij kaybı beni artık lpg den uzak tutuyor. Önceki araçlarımda lpg sebebiyle bayağı problemlerle boğuştum. Araçtan soğutuyor.

sertay demiş ki:bugun 2. kez 2008 clio 3 1.2 extreme araç aldım,
km ve ortalama sıfırlayıp
izmir içi çiğli-altınyol-hava alanı /// hava alanı-çevre yolu, çiğli yaptım
toplam 86 km, yol bilgisayarı 100 km/4,9 lt benzin harcaması
daha önceki arabamda genelde 6,4 ortalama yapıyordum, bu baya iyi gibi geldi ne dersiniz?

krank demiş ki:Aklınızda bulunsun arkadaşlar uzun yolda yükünüzde varsa mutlaka lastik havalarınıza dikkat edin. Havaları yükünüze göre 33-34-35 yapabilirsiniz. 30 havayla yüklü gidip sonrada "allah allah millet 4.8lt yakıyor ben 5.5lt nin altına inemiyorum" demeyin.

krank demiş ki:1.2 ile uzun yolda 7.5lt yakmak için sanırım 140 la filan gitmek gerekir. 100km ile gitseydiniz 5.5 lt yi yüklüde olsanız aşmazdınız.
100km üzeri için şanzumanımız uygun değil, çünkü devir çok yükseliyor. Ha 6. vites olsa olmaz mıydı? olmazdı, çünkü 6. vites dişlisini çevirebilecek torkta bir motor değil motorumuz. Ekonomi isteyen 3000 deviri aşmayacak arkadaşlar.

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir