CLİO 3 TE KRONİK SORUN MU BU ?

Motor tipleri (Benzinli, Dizel ve LPG), Yakıtlar çeşitleriyle ilgili konular...

Re: CLİO 3 TE KRONİK SORUN MU BU ?

İleti alperenfatih » 23 Ağustos 2013 13:16

Ben de 2 sene doldurmama rağmen o çatlaklarla sonunda tanıştım. ya da daha önce olmuştu da ben yeni farkettim.
alperenfatih
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 14000
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: A. Fatih Elazığ

İleti gursezai » 26 Eylül 2013 13:13

benim ilk clio'da vardı marş basmama sorunu 2001 rta. öne bakan kaptör değişti sorun kalmadı. kafasına göre bi basar bi basmazdı. öne bakan kaptör değişti 60 lira olay bitti.
gursezai
ER
ER

Motor Tipi & Gücü: 1,4 16v 98 hp
Kilometre: 24000
Yakıt: lpg
Lastik Markası: dunlop
İsim ve Şehir: Sezai GÜR Balıkesir

İleti karabudun » 05 Kasım 2013 17:41

Arabama 4 gün binmedim. Dün marşa bastım almadı. Yaklaşık on kere denedim, tabi iki marş arasında da bekliyorum. 15 dakikalık bir uğraşın ardından çalıştı araba. Bundan önce nisan ayında yapmıştı en son. Mayıs gibi servise bakıma götürmüştüm. Servise durumu anlattım, yakıta yordular. Araçta da herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Aracımı cidden çok seviyorum, abartılı bir şekilde de ilgileniyorum. Hamd olsun bu marş almaması dışında en ufak sıkıntı olmadı aramızda. Bu zamana kadar da nazar boncuğu hesabı yapıp kafama takmadım. Fakat dün kendini hatırlatınca epey sıktı canımı. Nedir bunun çaresi? Cidden kronik mi Cliolar için?
karabudun
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2
Kilometre: 13000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Sinop / Samsun

İleti batuavran » 05 Kasım 2013 23:32

karabudun demiş ki:Arabama 4 gün binmedim. Dün marşa bastım almadı. Yaklaşık on kere denedim, tabi iki marş arasında da bekliyorum. 15 dakikalık bir uğraşın ardından çalıştı araba. Bundan önce nisan ayında yapmıştı en son. Mayıs gibi servise bakıma götürmüştüm. Servise durumu anlattım, yakıta yordular. Araçta da herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Aracımı cidden çok seviyorum, abartılı bir şekilde de ilgileniyorum. Hamd olsun bu marş almaması dışında en ufak sıkıntı olmadı aramızda. Bu zamana kadar da nazar boncuğu hesabı yapıp kafama takmadım. Fakat dün kendini hatırlatınca epey sıktı canımı. Nedir bunun çaresi? Cidden kronik mi Cliolar için?

clio da hiç duymadım ama 2013 dacia duster 90 hp 1,5 dci 4x4 (şirket aracım) aynen anlattığın durumdaydı en son gün çalışmadı. 10 dk sonra çalıştı hareket ettim 200 mt sonra stop etti. çekici geldi aracı götürdü 1 hafta serviste incelediler ve motor komple değişecek dediler 1 hafta sürer dediler bekliyorum. 2010 yada 2011 yılında da symbol de oldu ondada pompa ve enjektör arızası dediler .

inşallah seninkinde bu sorunlardan yoktur. geçmiş olsun...
batuavran
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: CAPTUR
Motor Tipi & Gücü: 1.5dc 90bg ICON EDC
Kilometre: 6000
Yakıt: shell
Lastik Markası: MİCHLEN
İsim ve Şehir: batuhan (adanalı ama denizlide)

İleti mkarpuz61 » 07 Kasım 2013 09:44

zaman zaman 10-15 gün kadar hiç çalıştırmadığım oluyor fakat hiç teklemedi. marş alıyor hemen. marş süresi falan da uzamıyor maşallah.
mkarpuz61
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 130000
Yakıt: opet eurosiesel
Lastik Markası: michelin energysaver
İsim ve Şehir: Mehmet Tekirdağ

İleti mfc1907 » 10 Kasım 2013 11:43

Akü sorunudur akü
mfc1907
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75bg
Kilometre: 36750
İsim ve Şehir: Faruk İstanbul

İleti karabudun » 26 Kasım 2013 11:34

batuavran demiş ki:
karabudun demiş ki:Arabama 4 gün binmedim. Dün marşa bastım almadı. Yaklaşık on kere denedim, tabi iki marş arasında da bekliyorum. 15 dakikalık bir uğraşın ardından çalıştı araba. Bundan önce nisan ayında yapmıştı en son. Mayıs gibi servise bakıma götürmüştüm. Servise durumu anlattım, yakıta yordular. Araçta da herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Aracımı cidden çok seviyorum, abartılı bir şekilde de ilgileniyorum. Hamd olsun bu marş almaması dışında en ufak sıkıntı olmadı aramızda. Bu zamana kadar da nazar boncuğu hesabı yapıp kafama takmadım. Fakat dün kendini hatırlatınca epey sıktı canımı. Nedir bunun çaresi? Cidden kronik mi Cliolar için?

clio da hiç duymadım ama 2013 dacia duster 90 hp 1,5 dci 4x4 (şirket aracım) aynen anlattığın durumdaydı en son gün çalışmadı. 10 dk sonra çalıştı hareket ettim 200 mt sonra stop etti. çekici geldi aracı götürdü 1 hafta serviste incelediler ve motor komple değişecek dediler 1 hafta sürer dediler bekliyorum. 2010 yada 2011 yılında da symbol de oldu ondada pompa ve enjektör arızası dediler .

Temenni için teşekkür ederim. Bu marş almama olayını birkaç kez yaşadım. Size bahsettiğim sonuncudan bu yana yaşamadım.Çok kişiden de işittim aynı sıkıntıyı. Ama öyle stop etme hiç gelmedi başıma, umarım gelmez de! Yakın zamanda tekrar servise gideceğim ve biliyorum ki yine bir yok diyecekler.
karabudun
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti KAZIMYILMAZ » 26 Kasım 2013 16:38

karabudun demiş ki:
batuavran demiş ki:

Temenni için teşekkür ederim. Bu marş almama olayını birkaç kez yaşadım. Size bahsettiğim sonuncudan bu yana yaşamadım.Çok kişiden de işittim aynı sıkıntıyı. Ama öyle stop etme hiç gelmedi başıma, umarım gelmez de! Yakın zamanda tekrar servise gideceğim ve biliyorum ki yine bir yok diyecekler.

Bu arada avatarınız çok çarpıcıymış :D
KAZIMYILMAZ
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Megane III
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105 HP
Kilometre: 40
Yakıt: Opet
İsim ve Şehir: KY - İzmir

İleti krank » 26 Kasım 2013 16:39

Bu çalışmama olayı motor soğukken değil aksine sıcakken oluyor.Genelde motoru stop edeli 20-30dk gibi olmuşsa, gazı pompalamadan almıyor. Tabi bu dediğimiz öyle sık olan bir şey değil, belki 50-100 marştan birinde oluyor.Serviste bahsettim buharlaşma olabilir yakıt geri kaçıyor olabilir gibi şeyler söylediler, bakarız dediler,unutturdular.
krank
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Grandtour
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75HP
Kilometre: 41000
Yakıt: Total 95
Lastik Markası: Falken sn832 ecorun
İsim ve Şehir: Tokat

İleti karabudun » 11 Aralık 2013 19:55

KAZIMYILMAZ demiş ki:

Bu arada avatarınız çok çarpıcıymış :D

Eh, maşallahı var biraz.
karabudun
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti undert6 » 06 Mart 2014 01:51

debriyaj tozu kaciyormus bazen mars motorunda bi yerlere basima gelmisti...o temizlendi bide ufak disli bi parca degismisti bende o sekilde hallolmustu
undert6
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5 Dci
Kilometre: 70000
Yakıt: Opet euro dizel
Lastik Markası: 185/65/15 conti-pc5
İsim ve Şehir: Erdal, Ankara

İleti krank » 29 Mart 2014 13:13

Benimki bu çalışmama sorununu güneşin altında 7-8 saat beklediğinde, yada motor sıcakken kapattıp 45dk sonra filan marş basmaya çalıştığımda yapıyordu. Ve gaz pompalamazsam 100 kere de denesem çalışmıyordu. Yabancı forumlarda filan hep manyetik kaptör / krank sensörü diye bir parçadan bahsediliyordu ama serviste yazılım güncellemesi yaptıklarını boğaz kelebeğini temizlediklerini söylediler.

Şu anda marşta değişiklik var , (gaza basmama rağmen) beyin daha çok gaz veriyor ve rölanti birden yükselerek çalışıyor ..Umarım sorun çözülmüştür , deneyip göreceğiz bakalım.
krank
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Grandtour
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75HP
Kilometre: 41000
Yakıt: Total 95
Lastik Markası: Falken sn832 ecorun
İsim ve Şehir: Tokat

İleti karabudun » 13 Ekim 2014 11:47

En son başıma geldiğinde burada sizlerle paylaşmıştım. O günden bu yana bir daha hiç olmadı. Hani herhangi bir şey de yaptırmadım. Şimdilik sıkıntı yok, ama yarın bir gün hiç marş almayacak diye de korkmuyor değilim.
karabudun
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Önceki

Motor ve Yakıt

Kimler çevrimiçi