Yay Sorunu

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Re: Yay Sorunu

İleti EX_PRO » 01 Kasım 2008 02:32

clio 3 ler için bir performans shop la görüştüm ve bana konforu bozmadan spor keyfini sürebileceğim 2 adet marka önerdiler

1- EIBACH
2- H&R

markalarını önerdiler

şu anda tek H&R fiyatını alabildim oda fiyat olarakta 185 EURO önümüzdeki ay taktırmayı düşünüyorum

dileyen olursa firma bilgilerini verebilirim
EX_PRO
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti dci65 » 01 Kasım 2008 15:13

abi, h&r kullanmadım, barracudanın araçta var o belki yorum yapar ama eibachla ilgili en ufak bi sorunum yok benim..
dci65

İleti barracuda » 02 Kasım 2008 10:14

Bir kaç hafta eibach 3,5 cm kullandıktan sonra yaylarımı murata verip bi sürede orjinal yaylarla gezdim.. eibach da konfor açıısndan hiç kayıp ve gıcırtı olmadı. yayların üzerinde ilk 10-15 cm lik kısımlarında hortum vardı. Daha sonra orj yaylarla araç çok yüksek geldiğinden tekrar spor yay aldım . Bu sefer 4,5 cm H&r kullandım.H&R daha fazla düşürdü aracı ve konforda eibachtaki kadar iyiydi. fakat h&r ların sarmal yapısı gereği yayların bir kaç yeri hortumla kapladıktan sonra uygulama yapıldı ve kesinlikle hiç gıcırdama yok.
Arkadaşlar bu tarz olaylarda montajı yapan yer ve usta çok önemli .. ustanın pek bilgisi yok ise yada işine gelmiyorsa direk yayları takıp gönderiyor ve bu tarz sorunlar baş gösteriyor.
barracuda
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 3k
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: erhan / istanbul

İleti duman02 » 12 Kasım 2008 10:13

arkadaşlar kw marka yaylar renault gurubu içinmiş.tavsiye edermisiniz
duman02
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti ohhdude » 12 Kasım 2008 16:43

Sorun çözüldü arkadaşlar. Takılan hortumlar yetersiz kalmış zannedersem. Daha uzun hortum kullandık. Nerdeyse 2 ön yayın %50 sini hortumla kapladık ses kesildi çok şükür :D
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 valve
İsim ve Şehir: İbrahim/Ankara

İleti duman02 » 12 Kasım 2008 17:48

kardeş nasıl bir hortum kullandınız.özel mi
duman02
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti ohhdude » 12 Kasım 2008 18:45

Tolga demiş ki:hortumlamı kaplanıyor yay ben anlamadım bırde H R MARKA COK IYIMIS yanı konforda degısme olmazmıs

Evet hortumla kaplıyosun, daha doğrusu yayı hrtumun içine yitip dönderiyosun. Evet H&R yi de bana tavsiye ettiler güzel marka diyorlar.
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti ohhdude » 13 Kasım 2008 17:31

Tolga demiş ki:
ohhdude demiş ki:
Tolga demiş ki:hortumlamı kaplanıyor yay ben anlamadım bırde H R MARKA COK IYIMIS yanı konforda degısme olmazmıs

Evet hortumla kaplıyosun, daha doğrusu yayı hrtumun içine yitip dönderiyosun. Evet H&R yi de bana tavsiye ettiler güzel marka diyorlar.

evet demek kı usta ınemlı ıyıbır yer bulmalı yazdıuklarınızdan anladıgım pekı yayla ılgılı aracın garantı dısı kalma durumu varmı ıbrahım?

Evet usta önemli zaten başka bir ustaya gidip sorunu çözdük Bana extradan 40 liraya maal oldu o yüzden başta sağlam bi ustaya gitmek lazım 3-5 kuruştan kaçmamak gerekli.

Garanti dışı kalıyor bildiğim kadarıyla ama orjinallerini takıp gidersen anlamazlar heralde. Yada servis tanıdık olacak halledecekler. Ben 15000 bakımında servise gideceğim o zaman soracağım. Eğer garanti dışı bu araç derlerse bende diyeceğim ki, ozaman servise size gelmeme gerek yok ben sanayide hallederim :) Onlarda bu durumda büyük ihtimalle servisi kendileri verip para kazanabilmek için bi sorun olursa halledeceklerini söyleyecekler. Zaten servise göre bişey yok parça garantiden değişince ceplerinden para çıkmıyor. Hatta renodan extra işçilik parası falan da kazanıyorlardır.
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti EX_PRO » 17 Kasım 2008 02:44

wallaha ohhdude bana servis ses sistemi takma garanti dışı kalır dedi TAKTIM

park sensörünü dışarda taktırma biz takalım dediler 180 ytl fiyat istediler aynı park sensörünü 100 ytl ye taktırdım

alarm için 280 ytl istediler 190 ytl ye aynı alarmı taktırdım

ve sonuçta servise gittiğimde araban garanti dışı bu parçayı değiştirmeyiz falan filan demedi

diyeceğinide sanmıyorum derlersede direk özel serviste yaptır arabanı

serviste 300 ytl vericeğin para yerine 150ytl ye cıkarsın
EX_PRO
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti the_nueva » 01 Aralık 2008 17:49

abi ben spor helozon aldım kaliteli birşey hiç bir sorunum yok ama orjnallerde bir sorunum vardı senin gibi helozonları kestirdiğsen kesinlikle üst takoz bilyaları ötüyor kardeşim oda düşüklükden dolayı
the_nueva
ACEMI ER
ACEMI ER

İsim ve Şehir: Enes Altunışık

İleti ohhdude » 12 Aralık 2008 00:53

Sorun çözüldü hortumdan sonra
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti cliocan » 10 Mart 2009 18:00

arkadaşlar fk yayları sertmi yada konforlumu kullanan varsa yazarsa sevinirim
cliocan
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İsim ve Şehir: hasan*istanbul

İleti gkg88tr » 10 Mart 2009 21:59

arkadasim sana bisi sorucam benim arac extreme benim jantlar authentique ve dynamique den farkli hic gordunmu bilmiyorum..oncelikle sunu soliyim aracin cok guzel kazasiz belasiz gunlere kullanman dilegiyle..beyaz jantlar cok hos durmus,bu boyatma isi bence eskisinden cok daha hos gostermis..jant degistirmek pahali oldugu icin bende acaba senin gibi beyazami boyatsam direk suanki jantlari diyorum?nasil yapilir nerde yapilir fiyati nedir biraz bilgi veririsen cok sevinirim..simdiden tesekkurler..
gkg88tr
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: CLIOIII-extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci-85bg
İsim ve Şehir: izmir-goksenin

İleti dci65 » 10 Mart 2009 22:20

gkg88tr demiş ki:arkadasim sana bisi sorucam benim arac extreme benim jantlar authentique ve dynamique den farkli hic gordunmu bilmiyorum..oncelikle sunu soliyim aracin cok guzel kazasiz belasiz gunlere kullanman dilegiyle..beyaz jantlar cok hos durmus,bu boyatma isi bence eskisinden cok daha hos gostermis..jant degistirmek pahali oldugu icin bende acaba senin gibi beyazami boyatsam direk suanki jantlari diyorum?nasil yapilir nerde yapilir fiyati nedir biraz bilgi veririsen cok sevinirim..simdiden tesekkurler..

arabayı berbat etme derim...
dci65

İleti samet358 » 11 Mart 2009 00:52

evet yaw şu yay taktıran arkadaşlar anlatsın biraz, tamam basık araba 10 numara sexy görünüyo da, aşağı yukarı piston gibi sallancazmı arabanın içinde? yani sertmi oluyor çok, ufak çukurlardan geçerken farkediliyormu çok? yani kısacası konfor olayından memnunusunuz?

bir de yaylarda marka çok önemlimidir? misal aynı tip iki yay arasında 250 ytl fiyat bile oynayabiliyor. votgland da var sparco da var misal...
samet358
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: içten yanmalı
İsim ve Şehir: Bursa

ÖncekiSonraki

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir