SAĞ ARKA KAPIDAN SU ALMA PROBLEMİ

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Re: SAĞ ARKA KAPIDAN SU ALMA PROBLEMİ

İleti ExtremeGraphics » 14 Aralık 2010 22:00

375 ödemeye pek niyetim yok açıkçası. Sorun çok basit bir mühendislik hatası. İlk sayfada aradakşımız görsellerle ok güzel anlatmış zaten. Sanırım iyi bir kaportacı ile bu hafta içerisinde çözeceğim problemimi. Bu arada Renault Müşteri hizmetlerini aradım dosya açıldı ama Allah bilir ne zaman geri dönerler geri dönselerde çözüm bulurlar mı ?

Umarım diğer arkadaşların başına gelmez, çok uyuz bir durum....
ExtremeGraphics
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: Clio III Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16V 100 PS
Kilometre: 87
Yakıt: Benzin + LPG
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: Bursa

İleti ugurluhan » 15 Aralık 2010 20:58

Kardeş servisle uğraşıpta hiç canını sıkma. Kapı döşemesini sök. Onun altındaki o beyaz köpük benzeri naylon kaplamanın etrafını -özellikle alt tarafları- güzelce silikonla. Yani o kapı sacı ile o beyaz kaplamanın birleşim yerlerini silikonla güzelce dön. Beyaz kaplama yapışkanlı bir şey. Ama çok sağlam değil. Zamanla o yapışkan zayıflıyor. Sonra serpen su damlaları o kaplamanın arasından geçerek içeri giriyor. Dediğin gibi aslında tam bir mühendislik ya da işçilik hatası. Yani oraya çok daha muntazam bir çözüm bulunabilirdi. Ben kapıya iç bölgesinden boydan boya naylon germiştim. Böylece kapı boşluklarından serpen suların dışarıya çıkması imkansız hale gelmişti. Sorun da çözülmüştü. Ancak bence bu sıkıntı zamanla sol arka kapıda ve eğer ön kapılarda aynı sistemli ise ön kapılarda da oluşur diye düşünüyorum. Sağ arka kapıda önce olmasını o kapının daha çok kullanılmasına bağlıyorum. Ha ön kapılar daha çok kullanılıyor onlar niye yapmıyor dersek; demek ki onların sistemi en azından biraz daha iyi...
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti muharrem » 16 Aralık 2010 09:20

Yazın arabayı yıkadıktan sonra arka kapı döşemesini söktüğümde kapının içi ıslaktı. İncelediğimde cam fitilinin arasında su aldığını fakat kapının altındaki tahliyeden dışarı aktığını farkettim.

Arkadaşlar sizin arabaların su alması o kapının altındaki tahliye deliklerinin tıkapın kanının içinin suyla dolmasından kaynaklanıyor. Su dolduğunda taşıyor döşemeyi ıslatıyor.Tavsiyem Kapının içerisini bir bezle temizleyin. Tahliye delikleri tıkanmışsa açın. Buda yeterli olmazsa Delikleri büyütün. Sorun çözülecektir.

Fitilleri ne kadarda değiştirseniz aynısı olacaktır. Ankara'da yaşıyorum burası yazın çok sıcak oluyor kışınsa soğuk. Cam fitilleri soğuk ve sıcağa nekadar dayanabilecek zamanla özzelliğini kaybediyor.
muharrem
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65HP
Kilometre: 101150
Yakıt: OPET
Lastik Markası: DUMLOP 185/60/15

İleti muharrem » 09 Aralık 2011 18:21

muharrem demiş ki:Yazın arabayı yıkadıktan sonra arka kapı döşemesini söktüğümde kapının içi ıslaktı. İncelediğimde cam fitilinin arasında su aldığını fakat kapının altındaki tahliyeden dışarı aktığını farkettim.

Arkadaşlar sizin arabaların su alması o kapının altındaki tahliye deliklerinin tıkapın kanının içinin suyla dolmasından kaynaklanıyor. Su dolduğunda taşıyor döşemeyi ıslatıyor.Tavsiyem Kapının içerisini bir bezle temizleyin. Tahliye delikleri tıkanmışsa açın. Buda yeterli olmazsa Delikleri büyütün. Sorun çözülecektir.

Fitilleri ne kadarda değiştirseniz aynısı olacaktır. Ankara'da yaşıyorum burası yazın çok sıcak oluyor kışınsa soğuk. Cam fitilleri soğuk ve sıcağa nekadar dayanabilecek zamanla özzelliğini kaybediyor.

Bu iletiyi yazdıktan bir yıl sonra aynı sorunla bende karşılaştım. Bir yıl önce bu konuyu incelediğimde öyle şeymi olur, serpen sular içeri nasıl girer? ancak kapının içerisi su ile dolar taşar diye düşünüyordum. Sağ ön paspasta suyu görünce camı kontrol ettim kapalıydı. Kapının altındaki su tahliye delikleri baktım açıktı ve kapının içerisinde su da yoktu. Önceleri camın kenarındaki fitilden su sızıyor diye düşünüyordum. Dün yağan yağmurda baktım cam ile kapının arasındaki fitil kuruydu. Sadece kapı eşiğindeki fitilin arasında su vardı. Sanki suyu direk oraya dökmüşler gibiydi. Sanırım konuyu açan arkadaşın anlattığı şekilde oluyor. Bu reno mühendislerine on üzerinden on veriyorum. Camın kenarındaki fitillerden sızan suyu arabanın içerine düşürmek büyük mühendislik hesaplarının neticesi olsa gerek..

Kapılardan su alma sorunuyla karşılan arkadaşların çözüm yollarına ihtiyacım var. Bilgilerinizi paylaşırmısınız?
muharrem
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65HP
Kilometre: 101150
Yakıt: OPET
Lastik Markası: DUMLOP 185/60/15

Önceki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi