Selamlar arkadaşlar.
2008 model 1.2 clio brc'li aracımı dün izmir 3. sanayi sitesinde bulunan emre renault özel serviste bakıma soktum. Bu servise aracımın daha önce 45 ve 60 bin bakımlarını da yaptırmıştım. :good:
Her bakımı 2-3 bin km geçirdiğim için bu bakıma da 84000 km'de girebildim. :D
Değiştirdiğim parçalarını ve fiyatlarını daha önce yazdığım gibi listelemek istedim bazılarına yardımı olabilir.
Motor yağı Elf 10W-40 50 TL
Yağ Filtresi Orjinal 15 TL
Hava Filtresi Orjinal 15 TL
Polen Fitresi Fram 10 TL
1 LT Kırmızı Antifiriz 15 TL
Würth Balata Temizleme Spreyi 7.5 TL
Ön amortisör orjinal 2 adet 180 TL
Parçalar için toplamda 290 TL ödedim. Amortisörleri değiştirme sebebime gelince araç özellikle yol taşı olan yollarda langır lungur gidiyordu. Her binen tedirgin oluyordu. Salıncaklara baktı usta bir şey olmadığını söyledi.
Amortisörleri çıkarıp bakınca sol ön amortisörün mili kolaylıkla girip çıkıyordu. Sağdaki o kadar değildi ama ikisini de aynı anda değiştirmemiz gerektiğini söyledi usta. Yeni amortisörlere baktığımda milin girip çıkması için epey kuvvet uygulamak gerekiyordu. Amortisör değişimi sonrasında alt takımdan gelen en ufak bir ses kalmadı.
Arka fren kampanaların da temizliğini ve bakımını yaptırdım. Ustama da 150 TL işçilik verdim. Toplam bakım bana 440 TL'ye maloldu.
Yetkili servisler aynı bakım için 850 lira fiyat verdiler iskontoyla 750'ye düştüler. Yani %40-45 civari bir avantajım oldu.
Herkese iyi günler.