Yerli Malı Yurdun Malı, Atiker Taktıran var mı?

Lpg yakıtı kullanan motorlar.

Re: Yerli Malı Yurdun Malı, Atiker Taktıran var mı?

İleti CHIEF » 30 Ekim 2013 20:34

Merhabalar.
5 yıl sonunda daha fazla dayanamayıp Ekim ayı başında Atiker lpg taktırdım. Esasında aklımda hiç Atiker yoktu. Zavolli veya Brc düşünüyordum. Ama bu markalarda iyi bir usta bulamadım veya denk gelmedi diyeyim.

Özellikle taktırmadan internette araştırma yapınca insanın aklı daha çok karışıyor. Açıkçası Lpg taktırıp başıma bela almak istemiyordum.Performans düşmesi-ansızın stop etmeler-rölanti oynamaları v.s.

Fakat geçen sene Teknik bilgisine güvendiğim bir arkadaşımın (Dacia arabasına taktırdı)tavsiyesi üzerine bende lpg olayına girdim.Ve şimdi diyorumki: BEN NİYE ÖNCE TAKTIMADIM BUNU.....

İnanın performansta anlanabilecek hiçbir kayıp olmuyor. Hatta artıyor diyebilirim oda tabiki teknik olarak değil ama daha ucuz bir yakıt kullandığınız için anlık yakıt olayına takılmadan rahatça gaza bastığınız için. Tamamen psikolojik yani.

Yakıt değerlerine gelince İzmir de şehiriçi kullanım:Narlıdere-Karşıyaka arasında(Bilenler bilir İzmir in en yoğun olduğu güzergahtır.) KMde 21 kuruş yaktı. Şehirlerarası denemedim.

Şimdi taktırmadan önce 1.2 arabaya lpgmi olur -bagaj küçülecek gibi boş laflara aldırmayın .Öncelikle iyi bir usta bulun ve markaya takılmadan lpg takın gitsin.Araba kullanmaktan tekrar zevk alacaksınız.
CHIEF
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III
Motor Tipi & Gücü: 1,2 Aut. LPG
Kilometre: 35
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Mıchelin
İsim ve Şehir: Bitki Hayvan

İleti afy » 09 Kasım 2013 19:10

Hayırlı olsun güle güle kullanın.
afy
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75 bg
Kilometre: 51000
Yakıt: petrol ofisi
Lastik Markası: Toyo 175/65/15
İsim ve Şehir: Fatih Yıl - Eskişehir

İleti mfc1907 » 14 Kasım 2013 12:43

Suan lpg icin hala tereddutlerim var ama istanbul avrupa icin iyi bir usta onerebilirmisiniz( 1.2 )
mfc1907
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75bg
Kilometre: 36750
İsim ve Şehir: Faruk İstanbul

İleti planetearth » 14 Kasım 2013 16:00

mfc1907 demiş ki:Suan lpg icin hala tereddutlerim var ama istanbul avrupa icin iyi bir usta onerebilirmisiniz( 1.2 )

Tereddütleriniz nedir? benim araçta atiker marka lpg sistemi var, 1.4 motor aracım hiçbir problem yok, bagaj darlığı haricinde.
Tüketim değerleri parasal olarak düştüğünden dolayı araba sürmek keyifli hale geliyor.
planetearth
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v 98bg + lpg
Kilometre: 97000
Yakıt: opet
Lastik Markası: continental cpc 5
İsim ve Şehir: Ankara

İleti mfc1907 » 15 Kasım 2013 07:04

planetearth demiş ki:
mfc1907 demiş ki:Suan lpg icin hala tereddutlerim var ama istanbul avrupa icin iyi bir usta onerebilirmisiniz( 1.2 )

Tereddütleriniz nedir? benim araçta atiker marka lpg sistemi var, 1.4 motor aracım hiçbir problem yok, bagaj darlığı haricinde.
Tüketim değerleri parasal olarak düştüğünden dolayı araba sürmek keyifli hale geliyor.

1-İstanbulda otopark problemi(avm)
2-Bagaj daralması
3-Yol bilgisayarrının işlevsizleşmesi(gerçi az yakınca buna bakmasam da olur) :unknown:
4-İşletmek için sırdırmazlık vs. işlemleri
5-İyi bir usta
mfc1907
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75bg
Kilometre: 36750
İsim ve Şehir: Faruk İstanbul

İleti planetearth » 15 Kasım 2013 08:53

mfc1907 demiş ki:
planetearth demiş ki:

1-İstanbulda otopark problemi(avm)
2-Bagaj daralması
3-Yol bilgisayarrının işlevsizleşmesi(gerçi az yakınca buna bakmasam da olur) :unknown:
4-İşletmek için sırdırmazlık vs. işlemleri
5-İyi bir usta

ilk ikisinde haklısınız, yol bilgisayarının bütün bilgileri kullanılabiliyor (kalan benzin miktarı hariç), işletme birgünde hallediliyor, ustada ufak bir internetten araştırma yaparsanız ve taktıracağınız markanın baş bayilerinden birine giderseniz problem sıfıra yakın olur.
planetearth
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v 98bg + lpg
Kilometre: 97000
Yakıt: opet
Lastik Markası: continental cpc 5
İsim ve Şehir: Ankara

Önceki

Lpg

Kimler çevrimiçi