Park yerinde oluşan kapı ezikleri

Olmasını dilemediğimiz, istemediğimiz ama malesef yaşadığımız olaylar, ufak olmasını temenni ettiğimiz kazalar.

Paylaşalım, bildirelim, anlatalım, öğretelim...

Park yerinde oluşan kapı ezikleri

İleti Serdar » 17 Ekim 2008 23:35

En çok sinir olduğum durumlardan biridir. Aracınızın yanına park eden diğer araç kullanıcılarının kapılarını pervasızca açması suretiyle gerçekleşen minik çarpmalar ve sizin kapınızda oluşan nokta şeklindeki göçükler ve çizikler. Sonuç: aracınızın yan profilden bakınca dalgalı iğrenç bi görüntü :(

Arabayı aldığım günden beri sırf bu yüzden mümkün olduğunca arka arka park edilebilen yerlere bırakıyorum. Ancak çok mecbur kalırsam yan yana olan park yerlerine bırakıyorum o da kapı boyunu kurtaracak şekilde mesafeli olmak kaydıyla ama yinede nafile illa ki bitanesi gelip kapısını çarpıyor.

Geçenlerde sol ön kapıda bitane oluştu ve malesef her baktığımda dikkatimi çekiyor :(

İşin kötü tarafı göçükler küçük olduğundan dolayı vakumlama yöntemiyle düzeltilemiyormuş, napsak arkadaşlar yanlara seyyar koruma demirleri yaptırmak gibi abzürt fikirler geliyor aklıma.. :mrgreen: :mrgreen:
Serdar
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: CLIO III 2007 - Dyn.
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v - 98bg
Kilometre: 55000
Yakıt: Shell V-Max / LPG
Lastik Markası: Continental CPC2
İsim ve Şehir: İzmir

Re: Park yerinde oluşan kapı ezikleri

İleti SAFAK SAHIN » 18 Ekim 2008 00:30

valla ben park ettiğim yerlere o kadar dikkat ediyorumki alatamam.Ama nedense ben dikkat ettikçe onlar özellikle gelip ys dediğin gibi tıklıyolar ya da veletler gelip bisikletlerini dayıyolar.Geçenlerdeöyle parkettimki buraya kimse gelmez v geçmez diye düşünmüştüm ama bi tane velet gelmiş o aaya bisikletini koymuş.eşşek herif nasıl akıl edip bisikleti sokmuş oraya.Neyse sonuç şu bisikletin direksiyonunun kollarında plASTİK KORUYUCULAR OLMAYINCA DALGA DALGA ÇİZMİŞ.
SAFAK SAHIN
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: CLIOIII Aut/2006
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 V.
Kilometre: 87000
Yakıt: shell-95 oktan
Lastik Markası: bridgestone-Turanza
İsim ve Şehir: İZMİT/Karamürsel

İleti dci65 » 18 Ekim 2008 03:01

sakınan göze ne olduğunu hepimiz biliyoruz sanırım :lol: ben hiç dikkat etmiyorum, benim arabada çizik yok valla :) sorun etmeyin abi, titiz olmayın :)
dci65

İleti SAFAK SAHIN » 18 Ekim 2008 04:40

bende son zamanlar çok dikkat etmiyorum ama oluyo işte şansmıdır nedir bilmiyorum.Kuşta beni buluyo çoocukta yağlı boyada beni buluyo ne yapayım .
SAFAK SAHIN
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: CLIOIII Aut/2006
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 V.
Kilometre: 87000
Yakıt: shell-95 oktan
Lastik Markası: bridgestone-Turanza
İsim ve Şehir: İZMİT/Karamürsel

İleti Serdar » 18 Ekim 2008 10:39

Ersin demiş ki:aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum ben şöyle bir önlem aldım biraz pervasızca ama napiim :D 2 araçlık yere ortalayarak koyuyorum sağıma ve soluma araç giremiyor :mrgreen: (tabii otoparkın durumuna göre)

Eskiden ortalı park edenlere kızardım ama artık neden yaptıklarını çok iyi anlıyorum. :)

Şimdi çoğu zaman bende senin gibi yapıyorum. :mrgreen:
Serdar
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: CLIO III 2007 - Dyn.
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v - 98bg
Kilometre: 55000
Yakıt: Shell V-Max / LPG
Lastik Markası: Continental CPC2
İsim ve Şehir: İzmir

İleti Devrim » 18 Ekim 2008 15:51

Ersin demiş ki:aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum ben şöyle bir önlem aldım biraz pervasızca ama napiim :D 2 araçlık yere ortalayarak koyuyorum sağıma ve soluma araç giremiyor :mrgreen: (tabii otoparkın durumuna göre)
Yalnız ben bazen bu tip parkları görünce, "inadına" giriyorum yanına. Ama eminimki bu bahsettiklerim senin düşüncenle değil harbiden düşüncesizlikten kötü parkediyorlar. Onlara gıcığım.

Yoksa yandan kapı yeme konusunda benim de 2-3 kötü tecrübem oldu ama pasta-cila ile lekeyi yok edebildim. Dalga (göçük) yok neyse ki. Yalnız, bizim sitedeki şoförleri tanıdım. Bir Golf sürücüsü var. gayet itinalı ve güzel parkediyor. Mümkünse hep onun yanına park ediyorum. Umarım o da beni deşifre etmiştir; beraber mutlu mesaut yaşıyoruz park hayatımızı. :mrgreen:
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti ohhdude » 18 Ekim 2008 16:05

Arabaya önem veririm. Kendi arabamdan inerken bile yandaki arabaya bişey olmasın diye yerde darsa resmen kendi arabamın tozunu alarak inerim :) Ama insanlar düşüncesiz. sağ arka kapımda ufak bi ezik var vatandaşın biri kapıyı tıklatmış. Asıl en sinir olduğum şey arabayı ilk defa aldım evin otoparkına koydum aracı. Yandaki araç geri geri çıkarken dreksiyonu çık kırınca benim arka tamponun köşesinden almış biraz. 7-8 cm derin bi çizik. Allahtan araba siyah çok beli olmuyor. Sen nekadar gözün gibi sakınsanda, umurunda olmayan insanlar yüzünden başına bişey gelecekse geliyor. Kaçış yok, çünkü umursamaz insan çok.
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 valve
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İbrahim/Ankara

İleti umurcak » 19 Kasım 2008 23:49

bende kus pislginden sikayetciyim. yane okdar da elektirk diregi ve tel olmayan yer bulym fakat kusta ne yetenek varsa ucarken mi ediyoo pisligini nedir yine arabaya denk gelyoo ;)
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti filip34 » 20 Kasım 2008 10:53

Selam,

Bende her hafta aracımın içini sabunlu su ile siliyor, cilalı şambuan ile yıkıyıor, kokular falan sıkıyordum. millet bakıp bakıp vay ne temiz falan diyorudu ve olan oldu evin önünde park halinde iken sol ön taraftan dokundurdular. servise verdim yapsınlar diye bu sefer servis yaptıktan sonra sağ arka tanponu sürttürmüş. şimdi yine bakıyorum aracıma ama geç saatte kimse görmesken.
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

Kazalarımız Vukuatlarımız

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir