Lastiğim patladı yardıma ihtiyacım var

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Lastiğim patladı yardıma ihtiyacım var

İleti qwerty3 » 08 Aralık 2009 15:58

Merhaba arkadaşlar, şimdiye kadar arabam (7 aylık) hiçbir sorun çıkarmadı. Dün akşam, tam da kız arkadaşımla doğum günü için dışarı çıktığımızda (böyle şanssızlık görmedim) havaalanından bakırköy'e doğru giderken ön sol tekerlekten ses geldiğini duydum. Arabayı hemen sağa çekip lastikleri kontrol ettim, hepsi sağlamdı. 5 dk daha yol aldıktan sonra direksiyon da sola doğru çekmeye başladı tekrar sağa çektim arabayı ve bu sefer baktığımda tekerlek resmen yerdeydi. Patlak lastikle yol almışım 5 dakika kadar. Neden patladığını hiç anlamadım zaten hiç ara sokağa falan bile girmedim sürekli tem ve e-5'te yolculuk ettim.

Daha müsait bir yere çektim ve buz gibi havada indik arabadan. Jant kapağını çekmemle elime geldi (en kolayı buydu). Daha sonra bijonları gevşettim (bu da kolay geldi), krikoyu kullanmayı öğrenmem biraz zaman aldı, daha önce de bir kere lastik değiştirmiştim ama kriko daha basitti eski arabamda. Arabayı kaldırdım patlak lastiği çıkardım, biraz uğraştıktan sonra bagajın altındaki stepneyi çıkardım. Herşey güzel gidiyordu, soğuk ve üstümün kirlenmesi dışında, stepneyi patlak lastiğin yerine taktim, jant kapağını da yerleştirdim. Patlak lastiği bir türlü yerine takamadım ama bu da benim acemeliğimden kaynaklandı. Stepneyi alırken çıkardığım teli yukarıya kaçırdım, bir daha da aşağı alamadım o yüzden takamadım lastiği yuvasına. Mecburen bagaja attım :roll:

Servise gittiğimde lastiği bir lastikçiye götürmem gerektiğini söyledi, ben de götürdüm. Ben patlak lastikle yaklaşık 5 dakika kadar yol aldığımdan bu lastikten hayır gelmez artık dedi lastikçi. Peki ben bu lastiği garantiden veya kaskodan falan masrafsız değiştirebilir miyim? Garanti, kasko, sigorta konularında hiç tecrübem ve bilgim yok o yüzden ne yapacağımı bilemedim. Lastikçi benim patlayan lastiğin aynısının 180TL olduğunu söyledi. Yardımlarınızı bekliyorum, bu sıralar pek araba kullanmamaya çalışacağım stepne olmadığı için, biraz acelem var yani bu konuda. Biraz uzun oldu kusura bakmayın :)
qwerty3
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Gokhan Istanbul

Re: Lastiğim patladı yardıma ihtiyacım var

İleti impossible » 08 Aralık 2009 16:41

gökhan kardesim öncelikle gecmis olsun az kalır, büyük gecmis olsun!
uzatmadan söyliyeyim, hiçbir şansın yok o lastiği para vermeden değiştiremezsin :( çünkü adamlar bu işin piri olmuş diyeyim terbiyeli şekilde.. yol yardımı olan 4 adet lastik almıştık minicik bi yarık oldu dıştan, lastik patlamadı, balon yapmadı, sırf lastikleri yeni aldığımız için lastiği bayii kanalıyla merkeze incelemeye yollattık, kullanıcı hatası dediler..
benim fikrim stepne ile lastiklerin aynı markaysa stepnedeki lastiği patlayan lastiğin jantına taktır (ön jantlar balatalardan ötürü daha kirli olur,stepne temizdir onu da batırma bence) stepne yerine de 70-80tl'ye bi lastik tak geç, zaten adı üstünde stepne.. ben olsam yapacağım bu olur..
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti yabanabat » 08 Aralık 2009 16:51

geçmiş olsun.Murat arkadaşımızn dediği gibi başka çare yok.Benim de benzer bir olay başıma gelmişti. bende stepneyi kullandım stepne yerinede çıkma bir lastik almıştım.Arabam 45000 km gelince de 4 lastiği birden değiştirmiştim.
yabanabat
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65 hp
Kilometre: 50000
Yakıt: dizel (opet)
Lastik Markası: michelin 195x60x15
İsim ve Şehir: Erdal YABANABAT İskenderun

İleti impossible » 08 Aralık 2009 16:58

yabanabat demiş ki:geçmiş olsun.Murat arkadaşımızn dediği gibi başka çare yok.Benim de benzer bir olay başıma gelmişti. bende stepneyi kullandım stepne yerinede çıkma bir lastik almıştım.Arabam 45000 km gelince de 4 lastiği birden değiştirmiştim.

yanlış anlaşılmak istemem ama "aklın yolu bir".. bence uğraşıp daha da canını sıkma arkadaşım, bizim araçlarımızda stepne yağmuru çamuru göre göre lastik özelliğini daha çabuk kaybediyor,orda boşa çürüyeceğine işe yarasın değil mi? 180tl'nin 1/3 fiyatına bile halledebilirsin, AMMAA, alacağın lastiğin üstündeki üretim yılı ibaresine dikkar et, en düşük 2008 olsun derim, marketlerde ucuza verirler genelde ama bayat lastik olabiliyor, dikkat etmen yeterli olur..
impossible
YARBAY
YARBAY

İleti qwerty3 » 08 Aralık 2009 17:26

Teşekkür ederim herkese. Telefonda görüştüm arabayı aldığım bayideki sigorta elemanıyla. Söylediğiniz gibi ne bir garanti ne de sigorta kapsamına girmiyor dedi. Araba daha 4bin kilometrede olduğundan patlayan orjinal lastiğin sıfırından almayı düşünüyorum. 30bin'de falan da hepsini değiştiririm heralde ki bu da zaten en az 2-3 yıl sonrası olur tahminen. Tekrardan teşekkür ederim cevaplarınız için.
qwerty3
ONBASI
ONBASI

İleti impossible » 08 Aralık 2009 18:24

qwerty3 demiş ki:Teşekkür ederim herkese. Telefonda görüştüm arabayı aldığım bayideki sigorta elemanıyla. Söylediğiniz gibi ne bir garanti ne de sigorta kapsamına girmiyor dedi. Araba daha 4bin kilometrede olduğundan patlayan orjinal lastiğin sıfırından almayı düşünüyorum. 30bin'de falan da hepsini değiştiririm heralde ki bu da zaten en az 2-3 yıl sonrası olur tahminen. Tekrardan teşekkür ederim cevaplarınız için.

tercih senin,rica ederiz
impossible
YARBAY
YARBAY

İleti Devrim » 09 Aralık 2009 01:01

qwerty3 demiş ki:...Stepneyi alırken çıkardığım teli yukarıya kaçırdım, bir daha da aşağı alamadım o yüzden takamadım lastiği yuvasına. Mecburen bagaja attım :roll:
Öncelikle geçmiş olsun.

Sonra da Kriko Takımı ve Yedek Lastik (Stepne) konumuza bir göz atınız. Orada, kaçan telin nasıl alınacağı mevcut. Gerçi zaten halletmiş olabilirsiniz. Kolay gelsin...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti qwerty3 » 09 Aralık 2009 14:23

Teşekkür ederim Devrim abi, aslındaforumdaki bu tür konuları elimden geldiğince okumaya çalışıyorum ama bu gözümden kaçmış. Servise gittiğimde oradakiler de aynen senin konunda anlattığın gibi gösterdiler, öğrenmiş oldum. Benim için de tecrübe oldu bu lastik patlaması ama keşke başka bir gün olsaydı :)
qwerty3
ONBASI
ONBASI

İleti mosengul » 09 Aralık 2009 19:37

Benim bildiğim kaskodan değiştirebilirsin hemde hepsi birden.
Şu adrese bi bak
http://www.citroenim.net/forum/lastik-d ... -t177.html
C3 üm varken bana çok yardımcı olmuşlardı sanada yardımcı olacaklardır.
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti blackstar » 17 Aralık 2009 16:07

kaskodan lastik değiştiğini bilmiyorum? hiç duymamıştım ücretsiz mi ?
benimde arka sağ lastiğe yaklaşık 2 ay önce 3cmlik vida girdi cok yağmurlu bir günde ve su birikintisine bata cıka yolumuza gittik. ertesi gün şokkk arka lastik bariz inmiş en yakındaki benzinliğe gittim havasına baktım havası 9 psi düşmüş şişirdim ordanda doğru lastikçiye gittim.
eleman iki dakkada vidayı buldu lastiği söktü içten yama yaptı.(mutlaka içten yama yaptırın dıştan yapılanları, fitil falan kullanmayın)
lastiğin durumu nasıl nedim?
lastiği inik halde gezdirmemişsin şişirmen iyi olmuş , lastikte bi deformasyon yok canttada bi problem yok Allaha şükür 2 aydır bir sorun yok. lastikçi elemanın söylediğine göre yağmurda su birikintilerinden uzak dur, çünkü vida çivi vs. su birikintilerinde toplanıyor.
en çok lastik işi o zaman çıkıyor dedi. bilginize arkadaşlar lastikler için su birikintilerinden uzak durmalı.
blackstar
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.4 98hp
Kilometre: 5000
Yakıt: opet - benzin
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: ramazan - istanbul

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir