Merhaba arkadaşlar, şimdiye kadar arabam (7 aylık) hiçbir sorun çıkarmadı. Dün akşam, tam da kız arkadaşımla doğum günü için dışarı çıktığımızda (böyle şanssızlık görmedim) havaalanından bakırköy'e doğru giderken ön sol tekerlekten ses geldiğini duydum. Arabayı hemen sağa çekip lastikleri kontrol ettim, hepsi sağlamdı. 5 dk daha yol aldıktan sonra direksiyon da sola doğru çekmeye başladı tekrar sağa çektim arabayı ve bu sefer baktığımda tekerlek resmen yerdeydi. Patlak lastikle yol almışım 5 dakika kadar. Neden patladığını hiç anlamadım zaten hiç ara sokağa falan bile girmedim sürekli tem ve e-5'te yolculuk ettim.
Daha müsait bir yere çektim ve buz gibi havada indik arabadan. Jant kapağını çekmemle elime geldi (en kolayı buydu). Daha sonra bijonları gevşettim (bu da kolay geldi), krikoyu kullanmayı öğrenmem biraz zaman aldı, daha önce de bir kere lastik değiştirmiştim ama kriko daha basitti eski arabamda. Arabayı kaldırdım patlak lastiği çıkardım, biraz uğraştıktan sonra bagajın altındaki stepneyi çıkardım. Herşey güzel gidiyordu, soğuk ve üstümün kirlenmesi dışında, stepneyi patlak lastiğin yerine taktim, jant kapağını da yerleştirdim. Patlak lastiği bir türlü yerine takamadım ama bu da benim acemeliğimden kaynaklandı. Stepneyi alırken çıkardığım teli yukarıya kaçırdım, bir daha da aşağı alamadım o yüzden takamadım lastiği yuvasına. Mecburen bagaja attım :roll:
Servise gittiğimde lastiği bir lastikçiye götürmem gerektiğini söyledi, ben de götürdüm. Ben patlak lastikle yaklaşık 5 dakika kadar yol aldığımdan bu lastikten hayır gelmez artık dedi lastikçi. Peki ben bu lastiği garantiden veya kaskodan falan masrafsız değiştirebilir miyim? Garanti, kasko, sigorta konularında hiç tecrübem ve bilgim yok o yüzden ne yapacağımı bilemedim. Lastikçi benim patlayan lastiğin aynısının 180TL olduğunu söyledi. Yardımlarınızı bekliyorum, bu sıralar pek araba kullanmamaya çalışacağım stepne olmadığı için, biraz acelem var yani bu konuda. Biraz uzun oldu kusura bakmayın :)