Merhabalar.
5 yıl sonunda daha fazla dayanamayıp Ekim ayı başında Atiker lpg taktırdım. Esasında aklımda hiç Atiker yoktu. Zavolli veya Brc düşünüyordum. Ama bu markalarda iyi bir usta bulamadım veya denk gelmedi diyeyim.
Özellikle taktırmadan internette araştırma yapınca insanın aklı daha çok karışıyor. Açıkçası Lpg taktırıp başıma bela almak istemiyordum.Performans düşmesi-ansızın stop etmeler-rölanti oynamaları v.s.
Fakat geçen sene Teknik bilgisine güvendiğim bir arkadaşımın (Dacia arabasına taktırdı)tavsiyesi üzerine bende lpg olayına girdim.Ve şimdi diyorumki: BEN NİYE ÖNCE TAKTIMADIM BUNU.....
İnanın performansta anlanabilecek hiçbir kayıp olmuyor. Hatta artıyor diyebilirim oda tabiki teknik olarak değil ama daha ucuz bir yakıt kullandığınız için anlık yakıt olayına takılmadan rahatça gaza bastığınız için. Tamamen psikolojik yani.
Yakıt değerlerine gelince İzmir de şehiriçi kullanım:Narlıdere-Karşıyaka arasında(Bilenler bilir İzmir in en yoğun olduğu güzergahtır.) KMde 21 kuruş yaktı. Şehirlerarası denemedim.
Şimdi taktırmadan önce 1.2 arabaya lpgmi olur -bagaj küçülecek gibi boş laflara aldırmayın .Öncelikle iyi bir usta bulun ve markaya takılmadan lpg takın gitsin.Araba kullanmaktan tekrar zevk alacaksınız.