Merhaba arkadaşlar.
1 hafta önce, yanılmıyorsam çifti 30 (ya da 40) küsür liraya -başlıkta da yazdığı gibi- Osram Cool Blue Hyper h7 ampullerini satın aldım ve taktım. 5000 Kelvin gücünde beyaz ışık sağlıyor diyor. Fakat tabii ki Xenon'lar kadar "güçlü" bir ışık alamıyoruz sanırım. Gerçi hiç Xenon'um olmadı. :cry: O yüzden tam bir kıyaslama yapamıyorum. Mersin'e gittim geldim. Karşı sürücüyü rahatsız ettiği ile ilgili bir tepki almadım. İkindi vakti ve daha sonrasında farların açık olduğunu anlamak güç. Ancak akşam (karanlık) saatlerinde farın aydınlatmasından verim alabiliyorsunuz.
Şunu da hemen belirtmeliyim; Bence "sarı ışık" önemli bir unsur. Beyaz da iyi de, uzun yolda öndeki sürücüler benim beyaz ışığı gördüklerini pek sanmıyorum. Gündüz gündüz fark edilmiyor bile diye düşünüyorum. O yüzden dikkat çekicilik anlamında sarı ışığın yeri ayrı... Daha önce denediğim Night Breaker'lar fazla dayanmamıştı bu arada. Bunları bir süre bekleyeceğim. Bunlar da çabuk harcanırsa denemeyi düşündüğüm başka Osram ampuller var. :)
Fotoğraf makinemle eski-yeni kıyaslaması yapamadım çünkü standart (sarı ışık veren) h7'leri çektim ama akşam çektiğim için makina zaten beyaz çıkartıyor farları. Fotoğraf makinesinin "beyaz renk" ayarını yapmam gerekiyordu, uğraşamadım açıkçası. Aşağıdaki Hyper White ampullerle çekilmiş fotoğraf ise gerçeği gibi diyebilirim.
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
Tabii aslında park lambalarını, uzun farları ve sis farlarını da beyaz yapmak gerek ki anlamı olsun... Bence... :)