replica (orjinalin kopyası) jant

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

replica (orjinalin kopyası) jant

İleti tripolis » 11 Ağustos 2010 10:20

arkadaşlar bir çoğumuzun aracı çelik jantsız. benim açımdan gerekte yok aslında. sadece görsel zevk için, hevesliyim biraz bu konuda.bu nedenle size sorularım olacak, yanıtlarsanız sevinirim.

orjinal jant tüm aksesuarlarıyla beraber servislerde yaklaşık 1000 tl civarında satılıyor.
replica olanlar ise (http://www.jant.com.tr/replica-renault.htm#tablo) 700 civarı satılıyor. belki biraz dahada ucuz bulunabilir. tse'li, 2 yıl garantisi varmış. ancak orjinal değil. birebir taklit.

başka bir konuda jant ebatları.
normalde bizim demir jantlarlar ve lastikler yanlış bilmiyor isem 185/60R15-kesit 5". bunu çelik olarak alırsak kesit 6"e çıkıyor.
kullanma klavuzunda da önerilen şekilde biraz jant çapını ve lastiği 195/50R16 şeklinde genişletir isek kesit 6.5"e çıkıyor. burada artı olarak lastik çapı aynı kalırken, genişlik 1cm artıyor, yanak 1.3 cm küçülüyor.

şimdi sorulara gelelim;

1- bu replica jantlar için fikrinizi alabilir miyim? kalite nasıldır? kullanan var mı?
2- jant kesitindeki artış lastik genişliğinde artışa, lastik çapında da düşüşe neden olduğu doğru mu?
3- jant çapını büyültsem 1cm lastik genişliğinden başka herhangi bir artış olmuyor genel anlamda. yakıt tüketimi nasıl artar? bu ebatta lastik kullanan var mı? çamurluğa sürtme olur mu?
4- lastik yanağındaki 1,3 cm lik düşüş aracın yıpranmasına neden olur mu? (düşüşle beraber yanak 11cm'den 9.7 cm'ye iniyor.) zararları nedir?

şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşlar.
tripolis
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCİ 70HP
Kilometre: 15500
Yakıt: total (arada shell)
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: istanbul

Re: replica (orjinalin kopyası) jant

İleti ByOnder » 11 Ağustos 2010 11:14

ben şu 4 soruyu tam anlayamadımda alakalı vereebileceğim cevaplar vereyim ilk merak ettiğimle başlayayım hem 15 jant alıyorsunuz hem replica jant alıyorsunuz fakat orjinalin aynısına bakıyorsunuz neden bu modelmi hoşunuza gidiyor yada orjinal jantmı olsun istiyorsunuz bence orjinal jantlar şekil itibariyle hoş değil varsa kullanılır ama alınacaksa neden orjinalin replicası daha uygun tonla model seçeneğine sahip cms dj km vs. bisürü jant mevcut... ben bu markalara bakmanızı öneririm.

şu lastik ebatlarını rakamsal yazsaydınız daha iyi anlaşırdık bazı modellerde olduğu gibi 165/65/15 lastiklere sahipsseniz bunları 15 jantlarda kullanamassınız 15 standart jant da en uygun ebat 185/65/15 dir 195/65/15 de kullanılabilir jantın inch ini büyütmedikten sonra 15 jantsa lastik çapında çok çok fark olmaz orjinale sadık kalırsanız hiç fark olmaz bu arada yanağın 11 den 9,7 e düştüğünü yazmışsınız ama bi hata var öle bi yanak payı yok yanaktan kastımız... 185 lastiğin genişliği 65 yanak budur yani 6,5 cm (buda yanılmıyosam 15 de en geniş yanak ) 15 de çapı yani kısaca alacağınız 185 yada 195 lastikte yanağı bozmaz 65 alırsanız çapta bi değişim olmaz genişleme artıp sürtünmede artıcağından yakıta hafif yansır ama geniş lastiğin sağladığı konfor güvenlik görüntü düşünüldüğünde bu artış göze batmaz
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti tripolis » 11 Ağustos 2010 12:23

orjinal jantlar hoşuma gidiyor. onun dışındaki jant tipleri hoşuma gitmiyor. o neden replica jantlara bakıyorum.

aracımın üzerindeki lastik 185/60/R15. aradaki R harfi radyal lastiği ifade ediyor. 185 lastiğin kesiti. 60 ise yanağın lastik kesitine oranıdır.

185/100*60=11.1 cm'ye tekabül eder. ayrıntılı bilgi ve hesap için http://www.miata.net/garage/tirecalc.html sitesinden faydalanabilirsiniz.

temelde merak ettiğim mevcut lastiğimin 1 cm genişlemesi yakıt tüketimini ne oranda etkiler?
ve yanağın daralması 1 cm daralması süspansiyon sistemine ne oranda yük bindirir?

sağlıcakla
tripolis
ONBASI
ONBASI

İleti Oktay ACAR » 11 Ağustos 2010 15:54

HİÇ BİR ŞEY MALZEME VE KALİTESİNDEN ÇALMADAN TAKLİT EDİLEMEZ...

Tanesinde 300 TL,toplamında 1200 TL için nasıl bu riski göze alıyorsunuz REPLİKA yani TAKLİT takacağınıza hiç takmayın o jantları dostum,ömrünüze ömürmü katıcak o jantlar veya sabredin kaçmıyor ya biriktirin paranızı 4 ay 5 ay sonra alın...Yolda yalnız veya ailenizle başınıza bir kaza gelse ne olur sonrasında aman dikkat derim,selamlarımla...
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 57.5 HP
Kilometre: 41000
Yakıt: BP ve TOTAL 95 Oktan
Lastik Markası: Continental Premium
İsim ve Şehir: İZMİR

İleti ByOnder » 11 Ağustos 2010 17:07

hım hesaplama konusunda bukadar ince ayrıntı bilgiye sahip değildim ben direk llastik üzeri rakamlara göre konuştum orjinal lastiğiniz 60 ise daha fazla indirmenin anlamı yok bence çok konfor kaybeder araç inch olarak ebat büyütmedikçede yay ve amörtisör ihtiyacı duyacağını zannetmiyorum...

bu arada oktay bey e kısmen katılıyorum... Madem orjinal jant ve sıfırı pahalı diyorsunuz ki hakikaten pahalı başka bi öneri 2 el bakın derim jant lastik alıp hiç kullanmadan orjinal jantlarını satanlar var 500 600 liraya kıyamet gibi hemde
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti ByOnder » 11 Ağustos 2010 17:17

ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti filzof_alican » 25 Ağustos 2010 12:56

15" jantların genışlığı kac oluyor?
max kac lastık takılabılınır?
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: 2010 Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105bg
Kilometre: 30000
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop 205x55x15
İsim ve Şehir: blacksea

İleti tripolis » 26 Ağustos 2010 07:34

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

yukarıdaki sitede lastik ile ilgili hesaplar var.

jant kesit genişlikleri janttan janta değişiklik gösterir.
15" bir jantın kesiti 5", 5.5", 6" olabilir. daha fazla olanı var mı bilmiyorum.
ancak aracın lastik tabanını aracın kaldırabileceği kalınlığa çıkarmalısın.
yoksa arabanın çekişi düşer ve çamurluğa lastik sürtebilir.
sağlıcakla.
tripolis
ONBASI
ONBASI

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi