Daha önceleride forumda bagaj kapağının plastik bölümünün ses yapması problemi konuşulmuştu.
Birçok arkadaş bildiğim kadarıyla servislerin kullandığı sprey dolgu malzemeleriyle bu sorunu çözdü veya hala devam ediyor.
İncelediğim kadarıyla plastik aksamın (ki buna panzot deniyor galiba onuda forumda ögrendim) metal aksama temasıyla oluşan bu ses eğer benim gibi takıntı yaparsanız zamanla insanın canını sıkıyor....
Zaten hatcback arabaların dezavantajlarından biride bu bagaj gürültüleridir.Hangi model olursa olsun daima içeriye ses alır.
Bu olumsuzluğu birazda olsa giderebilmek için yaptıgım çalışmayı sizlerle paylaşıyorum.............
Öncelikle gerekli olan malzeme izalasyon süngeri denen malzeme.
Ben malzemeyi tesadüf eseri bir oto döşemecide buldum.
Malzeme bildiğiniz kalın siyah bir sünger.Fakat süngerden ayrılan özelliği yanmaması ve su tutmaması...
BAGAJ PANZOTUNUN ÇIKARTILMASI
1. Resimde mavi işaretli 3 adet vidayı söküyoruz.
2. Kapılardanda hatırlayacağınız gibi panzot geçme vidalarla tutturuldugundan yavaşca asılarak çektiğinizde çıkacaktır.Panzot yandaki çıta pastik parçalara resimdede sarı renkte görülen yerden geçme baglantılı oldugundan orayı çıkartırken dikkatli olun.
3.Son olarakta yanlardaki plastik çıtaları kırmızı işaretli yerlerden önce plastik kapaklarını çıkartıp altındaki vidaları sökerek çıkartıyoruz.Çıkartırken yukarı dogru çekin çünkü ordada geçme vida var.
MALZEMENİN MONTAJI
1. Burada yapmanız gereken süngeri panzotun içersine derby vb.yapışkanlarla yapıştırmak.Bunu yaparken ortada orjinalinde
bulunan keçenin üzerine bence yapmaya gerek yok..Ayrıca takarken yerine geçme olacak plastikleride (Kırmızı işaretli) kaplamayın..
2.yan çıtaların metal kısımla temas eden yerlerinide ince bir süngerle kaplayabilirsiniz.
BAGAJ PANZOTUNUN TAKILMASI
1.Öncelikle yan plastik çıtaları geçmeli vidasına dikkat ederek yerine oturtun. Vidalarını takın.
2.Foto 777' de de görülen kırmızı işaretli 11 adet parçayı aşağıdaki resimdeki yerlerine oturtun.
3.Bundan sonra yan çıtalarla olan plastik bağlantının yerleştirmesini yapın.
4.Panzot tam oturduktan sonra elinizle her tarafına vurarak tam olarak geçmesini (yerine oturmasını)sağlayın.
5.Ve son olarakta 3 adet vidasını takın....Geçmiş olsun... Bu kadar.....
SONUÇ:
Daha önceden arkadan gelen sesler tamamen kesildi..Özellikle çukurlarda ve bozuk yolda gelen tıkırtılar yok artık.
Ayrıca bağajı kapatırken daha tok bir ses alıyorum..