CLIO 4 İNCELEME

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

CLIO 4 İNCELEME

İleti semih89 » 03 Kasım 2012 00:19

Bugün fuara gittim ve Clio4 ü detaylı şekilde inceleme fırsatım oldu. Özellikle 90HP Dizel ICON modeline baktım.Dilim döndüğünce incelemelerimi yazmaya çalışıcam.İmkanı olan birçok arkadaş değiştirmeyi düşünüyordur.

[ img ]
Güzel bir özellik bence kaputta amortisör. Mesela yeni mondeoda baktım yoktu o ağırlığa rağmen

[ img ]
Bu fotoğraf 0.9 turbo araçtan çekildi. Dizel olanda arkalar manueldi. Çok da önemli değil ama insan gene de 4 cam otomatik olsun istiyor olmuşken :)

[ img ]
[ img ]
Bu açıdan bakınca araç mükemmel gözüküyor. Sanırım en yakışan rengi de bu.800liraya değiyor :)

[ img ]
[ img ]
17" jantlar bunlar. 16" lerden çok daha şık duruyor. Sanırım 600lira farkı vardı. Değer mi bence değer, ama yine de fark çok fazla. Sonuçta maliyeti nedir ki bu jantın .. diğer jantlar + 600lira yapıyor maliyeti.

[ img ]
Bu renk ve kırmızı iç çok yakışıyor. Kalitesi de bence gayet iyi konsolun. Ancak direksiyon altındaki piano black parçalar köşelerinden ele geliyor. Hanı eli kesebilir bile o derecede keskindiler. İleride sorun yaratacakları kesin. KM saatleri falan görünümü müthiş. Keske c4 lerdeki gibi Dijital kadranın rengi de değiştirilebiliyor olsaydı , çok daha güzel olurdu .

[ img ]
Bu da bahsettiğim arka manuel cam söze gerek yok yıl 2012. Bir de parlak krom kapı kolları güzel ancak Renaulttan bildiğimiz soyulma vs sorunlar ilerde ortaya çıkarsa hiç şaşırmıcam.

[ img ]
Bagaj Clio3'den daha geniş gibi duruyor. Ama kullanımda çok da fark edeceğini sanmıyorum. Stepne yine arabanın altında ve eli bu işlerre yatkın olmayan yada bayanlar için olası lastik değişiminde zorluk çıkaracak. Bagajda bass falan varsa da aynı zorluk devam ediyor. Bunu düzeltmeleri gerekirdi, kullanışssız bir tasarımı var oranın.

[ img ]
Sanırım bu arabanın en sevdiğim kısmı arkası. Görünüm çok güzel. Geniş duruyor ve C sınıfı Megane dan bence çok daha şık ve sportif. 3.stop daha güzel bir led tasarıma sahip olabilirdi. Aynı şekilde plaka aydınlatması beyaz Led olsaydı daha güzel olurdu.

[ img ]
Arka kapı kolu tasarımı çok güzel. Her ne kadar insalar Seat'tan falan çalınmış dese de bu şekilde olması Clio4e çok yakışmış.Bence başarılı .

[ img ]
Clio3 lerin de kapı kolu tasarımını çok sevmiyorum. Kapı kollarını genelde gri yapardı Renault. Böyle yapması iyi olmuş. Ama umarım ilerde oralardaki boya suan gri renkli olan aracımdaki gibi aşınmazlar :)

[ img ]
Bunlar da lansman dönemi geçtikten sonra kişiselleştirmesi daha kolay olacak parçalar. Nikelajlı kısım kırmızı olsa çok daha güzel olur sanırım. Benim tercihim kırmızı araba üzerine piano black ve kırmızı şeritler.
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

Re: CLIO 4 İNCELEME

İleti semih89 » 03 Kasım 2012 00:20

[ img ]
Yine abidik gubidik bir anten tasarımı :) Şöyle şaşırtıcak birşey yakışırdı bu arabaya sharklet tarzı..

[ img ]
Ufak detaylar aracı daha kaliteli kılıyor. Siyah parça piano black.

[ img ]
Geldik aracın en güzel kısımlarından birine. Ekran kullanımı falan gayet kolay. İleride piano black kısım kesin çizilecek. Sevmediğim tek konu şu, aynı ekran yeni symbol ve dacianın modellerınde de kullanılıyor ve ayağa düşecek :) Klima tuşlarına bakarsak , bu dijital olan . Clio3 teki dijital klima tarzı çok daha güzeldi. Clio4 de manuel klima çok daha güzel duruyor şekli şemali.Zaten onlar da elektronik gibi butonlu. Olmamış diyorum . Ses sistemi öyle reklamını yaptıkları kadar ahım şahım değil. AlfaRomeoGuilletta'ya bindim ve BOSS marka müzik sistemini denedim. Bu kadar olur diyorum orjinal bir ses sistemi için. Clio3ün basları biraz iyi hali şuanki :)

[ img ]
Yine aynı vites :) Sevabına oturup 35 topuz modeli yollamak lazım bu adamlara. Aracım 2008 model Clio 3. Bugün aynı vites topuzunu sıfır alıp değiştirdim aşındığı için :) Hem de tamamen aynısı. 40BİNkmden sonra Clio4lerde de vites topuzu ve direksiyon aşınacak olarak kenara not alıyoruz :)

[ img ]
Minicik bir torpidomuz var :) Işık tabiki yok :) Yorum da yok ..

[ img ]
Havalandırmaların tasarımı ve kullanımı gayet iyi bence. En ufak ses de yapmıyor plastik aksam. Bu iyi.

[ img ]
Bu da bahsettiğim dijital klima. Tasarımını ben beğenmedim. Derece seçimi dijital olabilirdi. Aynı şekilde çift taraflı klima olsaydı keşke.. Kart okuma Start butonu falan zaten standart artık.

[ img ]
Sinyal ve silecek kolu keşke Clio3 gibi ufak olsaymış. Eşek kadar kol var :) Alışık olduguma mı bilmiyorum kocaman geldiler. Direksiyondaki parçalar da ileride sıkıntı yapabilir. Fuar aracında direksiyonun arkasındaki plastik kırılmıştı, bu kadar çabuk mu dedim kendi kendime :)

[ img ]
Ön aydınlatma . Beyaz led olabilirdi. Altta Peugeot 208'inkini koyuyorum fark ortada. Beyaz led ve mercekli olan mükemmel duruyor. Suan kendi Clio3ümün iç aydınlatmalarının beyaz kuvvetli ledlerle değiştirdim ve çok şık duruyor. Sarı ışığı ve panelini beğenmedim daha özel birşey olabilirdi. Sanırım arkada da aydınlatma yok ,Clio3 dynamic aracımda var 3lü ön ve arka. Emin değilim ama bundan.

[ img ]
Bu da 208in üstte bahsettiğim ön aydınlatması...

[ img ]
Hep aynı şeyler..

[ img ]
[ img ]
1.80cm den fazla boyum var. Bunlar da ön ve arkanın mesafeleri.Arkası Clio3den kesinlikle dar. Ama sonuçta B sınıfı araba fazla da beklentim yok.

[ img ]
Bu da fuardaki en gözde arac benim için :) 58BİNLİRAYA Kadar çıkıyor fiyatı. Clio4ün tam karşısında . Megane'dan falan çok çok iyi. 1.6 Dizel sunrooflu modeline baktık. Renaultu seviyoruz ediyoruz ama şöyle bir araba yapmıyor işte ..

[ img ]
Bu da zurnanın zırt dediği yer :)

İlk defa araç acaklar için güzel bir seçenek . Segmentindeki bütün araçlardan iyi bence. Birçok anlamda. Zaten Kırmızı rengi ve tasarımı bitiriyor olayı. Yeni araç alıcak birinden çok Clio3den Clio4e geçmek isteyen biri gibi inceledim aracı. Zaten motor vs anlamında alışık olduğum bir araç. Ben açıkçası arabamı satıp 15-20milyar fark verip Clio4 almam. Bu sonuca vardım. Çünkü çok fazla birşey vermiyor . Clio3ün donanımlı bir modelinden artıları , dokunmatik ekranı, yeni tasarımı ve rengi , ve düşen yakıtı bana göre. Eksileri fiyatı , sunroof olmayışı diyebilirim.İlk defa aracım olsa düşünmeden alırım diyebilirim. Ama yine de B sınıfı bir arabaya 45milyara yakın bir para vermek bana mantıklı gelmiyor. Ne clio ne polo ne 208 ne diğerleri açısından. :beer:
semih89
YARBAY
YARBAY

İleti ByOnder » 03 Kasım 2012 00:48

Güzel bir çalışma olmuş teşekkürederiz....

Çok para 40 bin i asla B segment bir araca vermem bu sebeple iyi veya kötü yorum yapmayacağım. Renault işte bu gözümüze batan şeyler eksik değil aslında satış politikası yani renault torpidoya lamba koymayı beceremiyor yada akıl edemiyor değil açık açık koymuyor ve bundan kazanıyor bu kafayıda değiştirmezler...
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti semih89 » 03 Kasım 2012 01:49

kendi aracımda yok yok. gerçek anlamda ful bir araç. ama o lamba gene de yok :) para kazanmak ugruna yapılmadıgını tahmin ediyorum.sadece düşüncesizlik. aynen o vites topuzu gibi..
semih89
YARBAY
YARBAY

İleti Devrim » 03 Kasım 2012 02:43

Çok teşekkürler inceleme için. Bir türlü gidemedim Renault'a, iyi oldu açıkçası. :)

Ve evet, ben de değiştirmem aracımı. Çok çok affedersiniz, "mal bunlar" şeklinde ifade ettiğimiz bir kızgınlık ifadesini kullanmak istiyorum burada. Onca mühendis, Renault çalışanları, Ar-Ge falan... Bunlar "bir tane bile" şikayet almamışlar mı şimdi, torpido ışığı falan hakkında. Müşteri düşüncesine falan baktıkları yok. Umurlarında değil.

Evet, dış tasarımın "al beni"si yüksek, cezbediyor. Yolda görsem beğenirim. Ama, bilgisayar başında iki tasarım çiziktirmekle olmuyor demek ki... Arkadaş, yap şöyle adını verdiğin "4"e yakışır bir şey de satın almak için biraz heyecan duyalım, yanıp tutuşalım yahu!

Gıcık aldım Renault'tan. :D
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti predatore » 03 Kasım 2012 07:50

yazınınız sonundaki cümleye sonuna kadar katılıyorum :) ne kadar şişti bu fiyatlar son zamanlarda

semih89 demiş ki:"Ama yine de B sınıfı bir arabaya 45milyara yakın bir para vermek bana mantıklı gelmiyor. Ne clio ne polo ne 208 ne diğerleri açısından.
predatore
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 105000
Yakıt: Opet
İsim ve Şehir: İbrahim İST

İleti impossible » 03 Kasım 2012 09:18

ben niye hiçbir resimi göremiyorum :(
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti burak120320 » 03 Kasım 2012 11:31

Hocam Clio 4'ün otohaber dergisinde test makalesini okuyormuş gibi hissettim :) emeğine sağlık..
Clio 4'ü bende bayide alıcı gözle inceledim geçenlerde. Yazdıklarının hemen hepsine katılıyorum. Ayrıca bu satış politikası mıdır yoksa düşüncesizlik midir bilmiyorum ama aynı durumu bayi çalışanlarınada aşılamışlar. Bayide torpido lambası, arka cam otomatiği falan dediğimde satıcı "bunlar ufak detaylar takılmayın, siz artılarını değerlendirin" dedi ve beni sonsuza dek kaybetti :D
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti BAKIM » 03 Kasım 2012 17:53

Çok güzel bir çalışma olmuş teşekkür ederiz deneme sürüşü yapmadan bu kadar güzel anlatılabilirdi ; eğer deneme sürüşü yaparsanız sizden bu konu hakkındaki yorumlarınızı da bekleriz elinize sağlık
BAKIM
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2V 75 hp
Kilometre: 44444
Yakıt: schell Bp
Lastik Markası: MICHELIN Energy Save
İsim ve Şehir: Balıkesir

İleti Burock » 03 Kasım 2012 22:05

40 Ve üstü rakamları hiç bir B sınıfı hak etmiyor. Ne olursa olsun istediği kadar donanımı ıvırı zıvırı olsun B sınıfı değişmez. Eşşeğe altın semerde vursan eşşek misali, bu fiyatlara araç alıcak olsam 43 milyara dizel 105lik bravo var. Eğer kesmedi derseniz, 120lik dizel bravo 48binlira hiç değilse verdiğim paraya değer. Belki kalite olarak çok fark etmez, ancak C sınıfı sıfır dizel bir araç olduğundan akıl karıştırmıyor değil.
Burock
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Brigstone
İsim ve Şehir: Brk

İleti krank » 03 Kasım 2012 22:21

Bir arkadaşa Yeni meriva 1.3 dte 95hp ecoflex enjoyu 45 e bırakmışlar.Kalitesi kıyaslanır mı?
krank
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Grandtour
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75HP
Kilometre: 41000
Yakıt: Total 95
Lastik Markası: Falken sn832 ecorun
İsim ve Şehir: Tokat

İleti drguvan » 04 Kasım 2012 13:54

Dün fuarı gezme şansım oldu. Arkadaşın dediklerine tamamen katılmakla birlikte araçların hepsi birbirine benzemeye başladı. Fiyatlar da eşitleniyor gibi. Çin malı araçlar da 30000 lira dan başlıyor 90 lara çıkıyor, avrupa otomobiller de. Dacia kalitesi de fiyatı da artmış. Dacia damping yapmaya hazırlanıyor yeni modellerle. Gözdem yeni sembol oldu. Tasarımı ve iç dizaynı güzel olmuş. Genişliği fevkalede. Kapı kolundan başlayan düşük kaliteye diyeceğim yok.

Yeni clio'ya o kadar para verip alacak birileri ancak renault aşığıdır.
drguvan
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII FAZ I 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75
Kilometre: 26000
Yakıt: BP
Lastik Markası: 185/60/15 Dunlop SP1
İsim ve Şehir: Gökhan-İstanbul

İleti furkansahin » 08 Kasım 2012 19:30

Gayet bilgilendirici olmuş. Ben hayranıydım ama bu yazıdan sonra o kadar da hayran olmamam gerektiğini anladım. Sizlerin de bahsettiği gibi yıl olmus 2013, millet artık uzayda devlet kuracak ama Renault hala cam kolu ile uğraşıyor. Büyüğümün dediği gibi 3 ü olan için 4 gereksiz...
furkansahin
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 43000
Yakıt: Opet FullForce
Lastik Markası: GT Radial
İsim ve Şehir: Yalova

İleti onurksk » 08 Kasım 2012 20:18

Dış tasarımı güzel ve göz alıcı. İç tasarımı pek bana hitap etmedi ben daha al benili konsolları seviyorum. Ama açıkçası 42.500 TL clioya verirmiyim ben vermem :)
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Artık yok :(
Motor Tipi & Gücü: .
İsim ve Şehir: İzmir

İleti krank » 08 Kasım 2012 21:23

yeni araç alacaklar seat ibizaları ve özellikle ibiza st leri değerlendirsin derim.Adamlar 1.2 tsi turboyu 35 e veriyorki aynı motor golfte 47 lere alınabiliyor.Aracın 0-100 ü 10sn öyle söyliyeyim ve çok makul tüketimleri var.
krank
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Grandtour
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75HP
Kilometre: 41000
Yakıt: Total 95
Lastik Markası: Falken sn832 ecorun
İsim ve Şehir: Tokat

Sonraki

Genel Konular

Kimler çevrimiçi