alperenfatih demiş ki:-Odtü'nün testi kendisindeki eski motorla yapmış olması muhtemel.
-99TLlik de var 39TL'lik de. 99 olan Odtü onaylı diyor, mıknatısı daha mı kasliteli yani onun?
-cliooo rumuzlu arkadaş da bildirecekti ama bildirmedi menun kalmadımı acaba
karambol81 demiş ki:Aracın Km.si şuanda 357 km oldu.15 km uzaklıktaki istasyondan alacağım..Daha sonra sıfırlayıp 100 tl lpg ile ölçüm yapacağım.
karambol81 demiş ki:karambol81 demiş ki:Aracın Km.si şuanda 357 km oldu.15 km uzaklıktaki istasyondan alacağım..Daha sonra sıfırlayıp 100 tl lpg ile ölçüm yapacağım.
Şunu da belirteyim.320 km de mıknatısı takmıştım.370 km civarı tamamen bitse de yorumu ancak tekrar sıfırlandıktan sonra yapabiliriz.
alperenfatih demiş ki:100TL'lik yakıt ile 370 in 50 km si hariç manyetik cihaz takılmadan gittin, şimdi yine 100TL'lik yakıtla tamamını manyetik cihazla gideceksin diye anladım doğru mu? Peki gittiğin yol aynı yol mu olacak?
karambol81 demiş ki:alperenfatih demiş ki:100TL'lik yakıt ile 370 in 50 km si hariç manyetik cihaz takılmadan gittin, şimdi yine 100TL'lik yakıtla tamamını manyetik cihazla gideceksin diye anladım doğru mu? Peki gittiğin yol aynı yol mu olacak?
Evet.Aynen o şekilde doğru anlaşılmış.
*Gittiğim yolun tamamı hemen hemen aynı oluyor. Yani aslında 3% , 5% gibi olsa anlaşılması bence zor olacak.
Bakalım hayırlısı olsun.
karambol81 demiş ki:Aslında yol bilgisayarı olan bir araçta test etmek daha iyi olur.
örnek: Clio DCİ 80 Bg aracımda şehirler arası sakin kullanımda 100 km de 4,3- 4,4 litre mazot harcıyor.En tasarruflu kullandığım şekilde 100 km de 4,1 litre gösterdi. Testler iyi çıkarsa dizel aracımda denemeyi düşünüyorum. Yani ekonomik kullanımda 4 litre altına düşerse 3,7-3,8 gibi olsa işe yarıyor diyebiliriz.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir