clio hb teyp kaplaması sorunu

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

clio hb teyp kaplaması sorunu

İleti HMT » 11 Temmuz 2010 13:31

Merhaba arkadaşlar.Sitemizi bir süredir severek takip ediyorum.2009 model Clio hb aracımın teybinin bir tuşunun kaplaması soyuldu.Siyah kaplama gitti altından bembeyaz bir plastik görüntüsü çıktı ve ben bunu çok kafama takıyorum.Servise gittim fotoğraflarını çekip Renault 'a gönderdiler.Ama kullanıcı hatası diyerek garanti kabul etmedi.Ben de servisteki çalışanlara ne yapabileceğimi sordum.Teybin komple değişmesi gerektiğini söylediler.Fiyatı da 1500 tl arkadaşlar.Bende bir tane tuş için bu parayı veremem.Öğrenci olduğum için herhangi bir gelirim de yok .Ama bu durum beni resmen arabamdan soğuttu.Şimdi otomobil gibi pahalı ve uzun ömürlü olan ürünlerin kaplamarı neden bu kadar dandiktir anlayamıyorum.Aramızda böyle bir sorun yaşamış olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum.Acaba ben bu kötü görüntüden kurtulabilirmiyim?Önerilerinizi bekliyorum.Hepinize çok teşekkür ederim.
HMT
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 70 bg
Kilometre: 51220
Yakıt: Euro Dizel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: Hasan Murat İstanbul

Re: clio hb teyp kaplaması sorunu

İleti caner09 » 11 Temmuz 2010 23:44

valla bi arkadaşta gördüm üzerindeki teyibi söktürmüş..onun yerinede bi pioneer teyp taktırmış..gayettte güzel olmuş yani..maliyet 500 lira..ama sen arabamın orjinalliği bozulmasın arkadaş dersen o başka..
caner09
ER
ER

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI
Kilometre: 38000
Yakıt: PO eurodiesel
Lastik Markası: dunlop
İsim ve Şehir: giresun

İleti Devrim » 12 Temmuz 2010 18:37

Hasan merhaba öncelikle.

Öğrenci olarak yeni bir teyp almak masraflı görünebilir. Ama çok sorun etme bence çünkü zaman içinde bir de bakmışsın ki ses sistemini değiştirmeyi kafana takmışsın. Genelde bu ses sistemi konusu üzerine titreyenler bunu bir defa bile olsa aklından geçiriyor.

Demek istediğim şu ki, öncelikle tasarruf yapıp, teybi değiştirmeyi düşünebilirsin. Eğer, "yok hayatta değiştiremem, durumum çok kısıtlı" dersen (emin değilim ama) teybi sökerek kapağını çıkarabilir ve şu Carbon kaplama denilen malzemelerden alıp geçici olarak da olsa kötü görünümü giderebilirsin.

Yani yerinde olsam sanırım böyle bir şeyler yapardım.

Zaten dün farkettim, havalandırma yönünü ayarlayan (öncam-iç çıkışlar-ayaklar vb. ayarı yaptığımız) düğmenin etrafında sanki soyulma olacak gibi. Olsun sorun değil. Canım sıkılırsa o konsol kapağını komple çıkartır, zımparalar ve boyarım diye düşündüm. Teybin ön yüzündeki kapak ve tuşları kolaylıkla söklebilir. Sen de böyle bir şey düşünebilirsin.

Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti AF890 » 13 Temmuz 2010 13:08

hocam siyah bi cd kalemiyle tuşun üzerini boya, ortasında sayıyı boyamadan bırakmayı dene olmazsa tümünü boya beyaz durmasından iyidir bence
AF890
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: 2008 Grand Tour Auth
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 76500
Yakıt: LPG
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: Fatih Niğde

İleti baho666 » 23 Temmuz 2010 16:25

benim aracımdada bu sorun var aldığımdan 1 hafta sonra bej rengi kaplama soyuldu ve altından siyah renk çıktı bende servise gittim ve sıfırıyla değiştirdiler bence sende öyle yap derim.
baho666
ER
ER

Motor Tipi & Gücü: 1.4v 100bg
Kilometre: 8000
Yakıt: opet benzinli
Lastik Markası: 215/45/18 kumho
İsim ve Şehir: bahtiyar istanbul

İleti m.palmer » 09 Ağustos 2010 15:05

bende de yeni farkettim ses açma butonunun üstünde hafif bir soyulma olmuş ki çok fazla kullanmıyorum bu tuşu uzaktan kumandasıyla yönetiyorum teybi.Oluyor arada butür şeyler ama olmamasını diliyoruz tabi
m.palmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.6 16v
Kilometre: 15000
Lastik Markası: conti. sport cont.2
İsim ve Şehir: mustafa/K.K.T.C

İleti melih085 » 12 Ağustos 2010 16:34

malesef aynı sorun bendede mevcut.aracı pzt gunu auto kıng e goturcem o sırada o durumdan da bahsetcem bakalım yapıcaklar mı??
melih085
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 85 bg
Kilometre: 15000
Yakıt: total eurodiesel
Lastik Markası: continental185/60/15
İsim ve Şehir: MELİH GEBZE-DENİZLİ

İleti samet358 » 24 Ağustos 2010 08:20

Garanti bu tür şeyleri pek kabullenmez. kullanıcı hatası denir. benim de orta konsolun köşesinden soyulmaya başlamış, altından çok parlak bi siyah kaplama çıkıyo. çok umrumda mı? hayır. alt tarafı 1santimetrelik bi aşınma. bence sizde takmayın kafaya.. eğer çok kötü duruyorsa teyibi söküp tuşlarına güzel bi kaplama yapabilirsiniz...

(bu arada; arabalarımızdaki orjinal teyibe 1500 tl isteyene 1 verene 2 ! teyibini değiştirenler internette 100 liraya satamıyorlar)
samet358
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: içten yanmalı
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Bursa

İleti senercee » 27 Ekim 2010 11:39

Benim Teybinde 3 Düğmesi Beyaza Döndü Çok Sinir Oluyorum Bazen Teybi Söküp atasım Geliyor
Fakat Karar Verdim Teybi Değişeceğim. Teybi Değişmekte Kadarsızdım Başlangıçta, Direksiyon Altındaki Kumandalar ve Ekran İptal Olacak Diye
Sonra Bir Parça Buldum Bütün Teyiplerle Uyumlu Oluyor ve Sorunsuz Çalışıyor Kumanda ve Ekran Parçayı Satan Kişi Garanti Bile Veriyor
Teybmi Değiştireceğim Bende, Orjinal Teybin Özellikleride Çok Kötü.
senercee
ER
ER

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85Bg
Kilometre: 45000
Yakıt: Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti impossible » 27 Ekim 2010 14:07

senercee demiş ki:Benim Teybinde 3 Düğmesi Beyaza Döndü Çok Sinir Oluyorum Bazen Teybi Söküp atasım Geliyor
Fakat Karar Verdim Teybi Değişeceğim. Teybi Değişmekte Kadarsızdım Başlangıçta, Direksiyon Altındaki Kumandalar ve Ekran İptal Olacak Diye
Sonra Bir Parça Buldum Bütün Teyiplerle Uyumlu Oluyor ve Sorunsuz Çalışıyor Kumanda ve Ekran Parçayı Satan Kişi Garanti Bile Veriyor

ara aparatı ne kadara nereden aldın?
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti senercee » 27 Ekim 2010 14:23

impossible demiş ki:
senercee demiş ki:Benim Teybinde 3 Düğmesi Beyaza Döndü Çok Sinir Oluyorum Bazen Teybi Söküp atasım Geliyor

Daha Almadım Ama Görüştüm Telefonla Şuan Teyp Bakınıyorum

Buradan Bilgi ve Temin Edebilirsin

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... uldu/detay
senercee
ER
ER

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85Bg
Kilometre: 45000
Yakıt: Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti impossible » 27 Ekim 2010 22:07

senercee demiş ki:
impossible demiş ki:

Daha Almadım Ama Görüştüm Telefonla Şuan Teyp Bakınıyorum

Buradan Bilgi ve Temin Edebilirsin

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... uldu/detay

bizim siteye de üye olan arkadaş degil mi bu?
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti mosengul » 28 Ekim 2010 10:32

Bi çözümde benden direksiyon kumandasını kullanırsanız soyulmuyor. Hem de sürüş daha güvenli oluyor. Renault mühendisleride böyle düşünmüştür.
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti mekyus » 21 Aralık 2012 05:12

2009 model bir aracım var tuşlar soyulmuştu ortadaki yön tuşu komple bir de 5 nuramalı tuş . Bembeyaz cins bi görüntü oldu neyse servise götürdüm 2012 mayısdı galiba yani aracı aldıktan 3 sene sonra . Bi bakalım dediler telefonlar falan edildi . Neyse beni gönderdile bi kaç gün sonra perşembe günü gelin garanti kapsamından değiştirelim dediler :D İlk kez başıma böyle birşey geldi genellikle kullandığım cihazlarda sorun çıkar servis kullanıcı hatası derdi yapmazdı

Bir de bunda suç bende :D biliyorum hep o parlasın diye sildiğim kimyasallar kabarttı ıslak ıslak bıraktı parlasın diye :D sonuç olarak garantiden değişti
mekyus
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
Kilometre: 30000
Yakıt: shell
Lastik Markası: dunlop
İsim ve Şehir: zafer istanbul

Genel Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir